Urban Picknick Nests

Studio Maky was uitgekozen om deel te nemen aan het CityLiv event in Heerlen, onderdeel van Cultura Nova.

De opdracht was om een kunstwerk te maken van hergebruikte materialen. Onze ‘Urban Picknick Nests’ zijn volledig uit gerecycled hout gemaakt. De objecten zijn uitvergrote vogelnesten, waarbij wij een interactie tussen de bezoekers wilden stimuleren. Daarnaast wilden wij met de vogelnesten de ‘verloren’ natuur weer terug brengen in de stad.

Het idee is ontstaan om van afvalhout een nieuw thuis te maken. Van een afgebroken takje tot een vogelnestje. De installatie symboliseert een stukje ‘natuurlijke’ architectuur, waarbij schroothout (oude pallets, hout dat op straat lag, uit containers etc.) een nieuw leven krijgt.

Pcinicknest2

pciknicknest3

pcknicknest4

IMG_6217-2klein

 

← Back